Irek - Medewerker Productafwerking

“Ik kan doen wat ik graag wil: mezelf ontwikkelen en kwalificaties behalen”

 

“Ik houd van hard werken. Workstead heeft een leuke baan gevonden, waarbij dat kan. Ik heb het prima naar mijn zin.”

 

Seizoenswerk is niet besteed aan de actieve Irek. Hij wil bezig zijn en met seizoenswerk is dat niet altijd zeker. Toen hij na verschillende banen in Duitsland en Nederland eindelijk bij Workstead terecht kwam, vond hij snel het werk waar hij naar op zoek was. “Ik wilde graag een baan, waarbij ik hard kan werken én mezelf kan blijven ontwikkelen. Ik werk nu bij HSV, een bedrijf dat kunststof producten maakt. Ik houd me bezig met de afwerking van producten. Technisch en precies werk, waar ik echt m’n aandacht bij moet houden. Daar houd ik van.”

 

Kritisch

Irek was kritisch bij zijn zoektocht naar werk, vertelt hij. “Niet alleen als het gaat om de functie, maar juist ook als het gaat om het bedrijf dat mij detacheert. Welke woonvoorziening krijg ik? Is de accommodatie netjes en compleet? Wie zijn mijn huisgenoten? Willen zij net als ik hard werken en ontwikkelen?” Irek keek ook bij andere detacheringsbureaus en ontdekte al gauw dat hij bij Workstead op de beste plek was. “De voorwaarden zijn uitstekend, de procedure is duidelijk. Wat Workstead belooft, dóet Workstead ook.”

 

 

Naar Polen

Een keer in de twee á drie maanden gaat Irek naar huis. Dan ziet hij zijn vrouw en zijn twee zonen, waar hij trots op is. “Ik zie mijn vrouw bijna vaker dan toen ik in Polen in ploegendiensten werkte, in de bruinkoolmijn.” In Polen was Irek voorman. Dat wil hij in Nederland ook graag worden. “Maar eerst wil ik goed Nederlands en Engels leren spreken.”

 

Ontwikkelen

Het is tekenend voor Irek. Vooruit gaan en ontwikkelen zitten hem in zijn bloed. “Daarom raad ik andere mensen ook aan deze stap met Workstead te zetten. In Nederland kun je met een goedbetaalde baan jezelf ontwikkelen en kwalificaties halen.” Irek gaat binnenkort weer een weekje naar Polen. “Dan zie ik mijn vrouw en kinderen weer. Dat is altijd fijn. En dan kan ik eindelijk m’n joggingpak meenemen. Dat lag nog in Polen. Dan kan ik na een fijne werkdag bij HSV lekker een rondje joggen. Heerlijk!”

× Meer weten over onze vacatures?